Ogrevanje

Ogrevanje

Izvajamo vse vrste ogrevalnih sistemov, kot so:

Cevne instalacije

Izvajamo toplovodne in vročevodne instalacije, daljinsko ogrevanje,

Radiatorsko ogrevanje

Izvajamo sisteme z enocevnim in dvocevnim razvodom. Naše napeljave so izvedene tako, da so priključki pri radiatorjih izvedeni iz stene in je tako omogočeno lažje čiščenje radiatorjev, saj so pri tem cevi skrite.

Talno ogrevanje

Talno ogrevanje izvajamo s sodobnimi materiali.

Stensko ogrevanje

Izvajamo stensko ogrevanje s sistemom slovenskega proizvajalca REVI.

Stensko ogrevanje deluje na princip nizko temperaturnega ogrevanja prostorov ter zaradi tega omogoča zdravo bivanje pri odličnih klimatskih pogojih. Toplota prehaja v prostor s sevanjem, deloma tudi s konvekcijo. Tople zrak se ob ogreti ploski dviga. Cirkulacija je močnejša in tako preprečimo sevanje hladnih sten in oken.

Sistemi stenskega ogrevanja - hlajenje

Stenska ogrevanja se med seboj razlikujejo po konstrukcijski obliki in po funkcionalnosti, v glavnem pa se uporabljajo naslednji sistemi:

  • SUHA IZVEDBA - ogrevalna cev Revi je integrirana v gibs plošče, ki so različnih velikosti. Montaža se izvaja enostavno, hitro in čisto.
  • MOKRA IZVEDBA – cevi za ogrevanje polagoma hitro in enostavno v Revi- šine, ki so pritrjene na zid.

Zaradi dostopne cene, enostavnega načrtovanja in minimalnih stroškov vzdrževanja in predvsem nizke porabe energije, se stensko ogrevanje vedno bolj uveljavlja tudi pri nas.

Do sedaj se je stensko ogrevanje uporabljalo predvsem skupaj s talnim ogrevanjem, možno pa ga je samostojno uporabljati tako v novogradnji kot pri starih objektih.

Peči

Vgrajujemo vse vrste peči:

  • plinske
  • oljne
  • na trda goriva
  • na leseno biomaso
  • na pilete
  • električne

Še posebaj sodelujemo s podjetjem Viessmann, za kar smo prijeli 2xplaketo za največjega kupca Slovenije v zadnjih letih in 4x za regijo Dolenjska – Ljubljana.

Toplotne črpalke

Izvajamo ogrevanje s toplotnimi črpalkami, kar je v zadnjih letih najcenejši vir energije. Izvajamo sisteme voda – zrak, voda – zemeljski kolektor, voda – geosonda, voda – podtalnica. Vgrajujemo toplotne črpalke Švedskega podjetja CTC, nemškega proizvajalca Viessmann in slovenskega proizvajalca TERMOTEHNIKA Kronovšek.

Solarni sistemi

Izvajamo solarni sistem z klasičnimi in cevnimi vakumskimi kolektorji za ogrevanje sanitarne vode, ogrevanje bazenov ali za dogrevanje stanovanjskih hiš.

Zakaj sončni kolektorji?

Sončna energija je brezplačna. In tudi učinkovita. Predpogoj za to je solarni sistem z učinkovitimi kolektorji in uskalajenimi sistemskimi komponentami, kot so to Viessmannovi kolektorji. Takšen solarni sistem lahko prihrani 50-60% letne potrebe po energiji za ogrevanje sanitarne vode v eno ali dvodružinski hiši. Še posebej je to za poletne mesece, ko se ogrevanje sanitarne vode v celoti pokrije s sončno energijo

Tehnološki razvodi

Izvajamo instalacije tehnoloških razvodov argona, komprimiranega zraka, oljne napeljave, vakuma raznovrstnih tehnoloških vodov. Vse te instalacije pa izvajamo iz vseh vrst materialov.

WIll Hill BookiesW.BetRoll here...
BetFair F.BetRoll UK Bookies