solarventi

Uporablja samo energijo sonca

SolarVenti je toplozračni sončni kolektor narejen na Danskem in patentiran proizvod. Primeren je za vse objekte, ki potrebujejo prezračevanje, odstraniti odvečno vlago in ogrevati prostor. SolarVenti izkorišča toploto sonca, kateri ogreje zunanji sveži zrak, ta pa se preko ventilatorja ki je nameščen v kolektorju prisilno dovaja v prostor. SolarVenti ima tako sposobnost prezračevanja in kot omenjeno ustvarja prihranke pri ogrevanju prostora. S tem omogoča ugodno bivalno okolje, obratovanje pa je povsem avtomatsko in brez vzdrževalnih ali obratovalnih stroškov.

Kako deluje?

Brezplačno prezračevanje ter ogrevanje prostora s pomočjo SolarVenti solarnega toplozračnega kolektorja

Solarni toplozračni kolektor je novost na slovenskem trgu, vendar proizvodnja, ki izhaja iz danskega patenta, obstaja že 6 let, in je v obratovanju že več kot 50.000 kolektorjev na vseh celinah! Toplozračni kolektor je popolna rešitev za brezplačno prezračevanje ter dogrevanje stanovanjskih ter počitniških hiš, zidanic, garaž, kleti, mobilnih hiš, avtodomov, plovil...

SolarVenti toplozračni kolektor je predvsem namenjen prezračevanju, ob ustreznih pogojih zadostuje tudi za ogrevanje prostora. Ob hladnih, vendar sončnih prehodnih obdobjih, kolektor dobi dovolj sončne energije da, poleg prezračevalnih, pokrije tudi transmisijske toplotne izgube prostora, dodatno ogrevanje prostora v tem primeru ni potrebno. Ob hladnih zimskih dneh, ko so toplotne izgube prostora največje, ob jasnem dnevu, kolektor lahko pokrije največji del prezračevalnih izgub prostora, transmisijske izgube pa je potrebno pokriti z dodatnim ogrevanjem. Seveda, če prostor ni zaseden čez zimo, dodatno ogrevanje niti ni potrebno. V primeru, da gre za bivalni prostor, ob uporabi SolarVenti kolektora, ni potrebe po odpiranju oken, ker bo zrak v prostoru vedno svež. Na ta način ustvarimo dodatni prihranek energije za ogrevanje in prezračevanje prostora.

Toplozračni kolektor za obratovanje uporablja samo energijo sonca, fotovoltaična PV celica vgrajena v notranjost kolektorja, poganja ventilator (12V), in priklop na električno omrežje ni potreben. Obratovanje je avtomatsko in popolnoma BREZ STROŠKOV!!! Vzdrževanja pravtako ni. SolarVenti se regulira in vzdržuje s pomočjo sonca. Vsakič, ko sonce posije, vpihuje svež in topel zrak v notranjost objekta. Torej, SolarVenti toplozračni kolektor ne samo da prezrači ter dogreje prostor, temveč tudi odstrani prekomerno vlago v notranjosti objekta. Istočasno odstrani neprijetne vonjave in prostor napolni s svežim ogretim zrakom.

Pet različnih velikosti kolektorja zadovolji potrebe vsakega prostora od 10m2 do 150m2, lahko pa tudi več, saj se jih lahko namesti tudi več skupaj, v kaskado. PV celice so v razponu moči 6-18W, ventilatorji pa 1,6 W do 6,2 W (12V), tako da je možno na kolektor priključiti tudi dodatni ventilator (odvodni ali dovodni) na poljubnem mestu v objektu. S kaskadnim nameščanjem več kolektorjev, je možno učinkovito in brezplačno prezračevati tudi večje prostore kot so telovadnice, bazeni, galerije itn… Ob tem se še zmanjša relativna vlaga v prostoru. Delovanje prezračevanja s pomočjo SolarVenti kolektorjjev se lahko enostavno uskladi s klasičnimi prezračevalnimi napravami v večjih objektih, in na ta način se občutno znižajo obratovalni stroški teh naprav.

07 33 747 20